Software Central logo

PRESSEMEDDELELSE
Mai 2016


Ejerkredsen bag Mansoft A/S, EURO-CONSULT A/S og Softwarecentral ApS har besluttet at samle deres aktiviteter i en fælles markedsfokuseret indsats. Sammen med ATP’s kapitalfond, Via Venture Partners, ønsker ejerne bag selskaberne at løfte de fremtidige selskaber til nye højder.

Samling af de danske Microsoft konsulentaktiviteter

”Både Mansoft A/S og EURO-CONSULT A/S er allerede højt placerede i Computerworlds TOP 100 som Microsoft konsulent huse” udtaler founder og investor Johnnie Bloch Jensen, ”så vi tænkte, hvad kan der ikke ske hvis vi forener kræfterne?” Allerede i 2014 påbegyndtes en langsigtet fælles integrationsplan, og konsulentselskaberne arbejder i dag allerede tæt sammen og benytter samme infrastruktur. Grundet selskabernes forskellige arbejdsprocesser har der været taget hensyn til forskelligheden i virksomhedskulturerne og organiseringen af medarbejderne. Selskaberne formåede også i 2015 at levere nogle rigtigt gode resultater, og det er med afsæt i disse, at selskaberne nu i løbet af 2016 samler konsulentaktiviteterne i et fælles selskab. ”Det giver simpelthen bare god mening, og vi mener helt klart, at vi kan få 1+1 til at give mere end 2” udtaler Thomas Elling, som skal være den fremtidige koncerndirektør for selskaberne.

Internationalisering med lokale kontorer

Selskabet Softwarecentral ApS, som fokuserer på et add-on til Microsofts high-end værktøj SCCM til udrulning og styring af klient-software, ønsker at bevæge sig ud i den store verden. ”Med den rigtige kapitalpartner kan Softwarecentral hurtigere nå sin target audience” udtaler ejerkredsen, som et yderligere argument for at fokusere på en samarbejdspartner, der kan rejse den fornødne kapital. ”Efter at have arbejdet med en direkte salgsstrategi fra Danmark ind i Sverige og Tyskland, er tiden ved at være moden til at gå i land” udtaler Johnnie Bloch Jensen om Softwarecentrals strategi med kontorer i de 2 største markeder udenfor Danmark. ”Forretningen har et endnu højere vækstpotentiale, og kunderne i disse markeder ønsker vores lokale tilstedeværelse” fortsætter Johnnie Bloch Jensen. Ønsket om at opkøbe et par mindre Microsoft konsulenthuse står derfor højt på ønskelisten for de kommende år.

Kapital til fremtiden

På trods af selskabernes gode resultater har ejerkredsen bag selskaberne brug for kapital for realisere ønsket om at samle aktiviteterne samtidig medønsket om internationalisering og vækst. ”Både organisk vækst på hjemmemarkedet kombineret med ønsket om at internationalisere er noget, som kan tage pusten fra de fleste” udtaler Johnnie Bloch Jensen. Selskaberne besluttede derfor i midten af 2015 at søge efter en kapitalpartner til at støtte med kapital til såvel en justering af ejerstrukturen samt med et internationalt netværk. Det lykkedes ret hurtigt at etablere en god dialog med Via Venture Partners, som investerer på vegne af ATP. I april 2016 lykkedes det at samle en aftale, hvor alle de nuværende ejere samt yderligere 4 nøgle medarbejdere er med, samtidig med, at der tilføres kapital fra den nye hovedaktionær. ”Via Venture Partners er altid på udkig efter gode selskaber indenfor IT-branchen, som formår at vokse samtidigt med at skabe overskud og stor merværdi for sine kunder. Vi kender det Nordiske marked for IT-infrastruktur ganske godt, og det er derfor naturligt for os at støtte op om de tre selskabers fortsatte ekspansionsplaner”, udtaler Benjamin Kramarz, partner i Via Venture Partners, som ser frem til det nye medejerskab.

På den korte bane

Integrationen af selskaberne vil ske i en løbende proces i samarbejde med kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere, og forventes omkring økonomi, IT og organisering at være gennemført henover sommeren 2016. ”I løbet af efteråret 2016 vil salg, marketing og produkter blive fokuseret og vi vil fremstå med et samlet tilbud til kunderne, som for begge konsulentselskabernes kunder betyder mange nye muligheder på tværs” udtaler koncerndirektør Thomas Elling.

Baggrund

Via Venture Partners er en førende private equity fond i Norden med fokus på teknologi og servicevirksomheder. Via Venture Partners Fund I & II K / S er begge datterselskaber af ATP, der har bidraget med 99,8 % af aktiekapitalen i de to fonde, der samlet udgørDKK2 milliarder i alt. Den resterende kapital er investeret af medarbejdere i Via Venture Partners A/S. Via Venture Partners A/S er et administrationsselskab for de to fonde. Via Venture Partners investerer primært alene og i små og mellemstore virksomheder med en omsætning på DKK 75 millioner til DKK 750 millioner. Ved større transaktioner investerer Via Venture Partners sammen med ATP, hvis formue udgør DKK 704 milliarder. Mansoft A/S er en client management IT-konsulentvirksomhed, som leverer rådgivning, konsulentydelser og softwareprodukter inden for Application Management, Deployment samt Management. Vi er Microsoft Certified Partner og arbejder sammen med Microsoft. Softwarecentral ApS er et softwarehus, der udvikler Easy-to-use-deployment baseret på Microsoft System Center Configuration Manager. Med mere end 2 millioner brugere i Norden, er Softwarecentral det foretrukne user-interface. EURO-CONSULT A/S er et Microsoft konsulenthus med stor erfaring med at løse opgaver indenfor Server Management og Client Management. Vi har mere end 85 højt kvalificerede konsulenter, hvoraf omkring 90 % er fastansatte medarbejdere, der specifikt beskæftiger sig med opgaver indenfor projektledelse, design, drift, support og helpdesk.

Henvendelser kan ske til

Benjamin Kramarz
Partner, Via Venture Partners
Email: bek@viaventurepartners.com
Telfon +45 21 74 92 78

Thomas Elling
Koncerndirektør for gruppen Mansoft A/S, EURO-CONSULT A/S, Softwarecentral ApS
Email: teb@mansoft.dk
Telefon: +45 26 36 01 36

Johnnie Bloch Jensen
Bestyrelsesmedlem i gruppen Mansoft A/S, EURO-CONSULT A/S, Softwarecentral ApS
Email: jbj@consult.dk
Telefon: +45 20 73 16 16

MERE NYHEDER

WINDOWS 10 DEPLOYMENT

Software A/S has been involved in bigger Windows 10 deployment project for a dansih municipality udrulningsprojekt af Windows 10 i en større dansk kommune. Vores dygtige konsulenter gennemførte projektet hurtig og opnåede en succeskvote på 99,72%.SOFTWARE CENTRAL 5.3

The shop layout has been updated to match the same dynamic layout as the rest of SoftwareCentral. It is now also possible to add HTML content for each package and item in the shop, making it possible to add inline images and other content.


CONTACT

You can contact us anytime if you are interested in our products and services.

call us
Call us
+ 45 4547 4400
Send us an email
Send us an email
where we live
Kongevejen 418
2840 Holte
We use cookies on www.softwarecentral.com.
In order to ensure that we give you the best experience on this site you must accept cookies
GET CONTACTED
Newsletter
Sign up for our newsletter and get notified about special offers and the latest updates from our IT sepcialists.